Lilla Fridolf i Stora Världen

Frukost i Frankrike, en drink i LA. Nya människor, kulturer och möjligheter, hundratals äventyr och vyer som öppnas framför mina ögon. Mitt nya jobb som flygvärdinna på Emirates Airlines kommer förändra mitt liv. Jag välkomnar det med öppna armar, och ni får hänga på!

Frågor

4 kommentarer

Halloj! Hoppas ni får en fin dag! här kommer lite svar på frågor!

Hur lång måste man vara för att få jobba för Emirates?

svar: det som spelar någon roll är egentligen hur högt upp du kan nå. Når du 212 cm när du står på tårna så är du safe.

Är det svårt att få jobbet?

svar: Det är inte så lätt för mig att svara på eftersom det är en väldigt personlig fråga och beror på vem du är. Men jag tyckte att det var ganska svårt. Man kan inte förbereda sig så mycket inför intervjun, det man måste försöka göra är att hålla nerverna i styr.

Kostnader och boende i Dubai?

svar: Jag har endast en räkning jag betalar varje månad, och det är bredbandet hemma. Sedan så har jag en mobilräkning utöver det. Men hyra, el och vatten står emirates för. Så länge du inte väljer att skaffa en egen lägenhet utanför Emirates. Emirates har lägenheter utspritt över hela Dubai, vissa har tur som hamnar i ett bra och centralt område, andra har otur och har en öken som utsikt haha!

Hur mycket tjänar man?

svar: Man kan säga att lönen är uppdelad på tre komponenter, en fixed basic salary (AED 4,050 = 10,125 KR), en för antal flygtimmar (AED 55 = 137 KR/timmen), och sedan overseas allowance, vilket varierar. I Stockholm får vi mer än 800 kr för 24 timmar. Så min lön varje månad varierar. Men med tanke på att jag inte har några riktiga utgifter eller betalar skatt så har jag det ganska bra.

Hur mycket jobbar man och hur mycket har man ledigt?

svar: Jag har i snitt 1-2 turnarounds varje månad, 1 US-flight, eller ultra long (minst 48 h layover) och emellan de ”vanliga” flighterna har jag ca 2-3 dagar i Dubai. Sedan kan man ha tur att få några fler dagar ledigt i sträck, man kan ”bidda” för lediga dagar eller andra flighter, sedan har man även semesterdagar så klart. Men räkna inte med att man har några lediga  röda dagar, helgdagar, helger, kvällar etc.

Efter man skickat in ansökan till Emirates, hur lång tid brukar det ta att få svar?

svar: Det beror så klart på när de anställer. Skickar du in en ansökan när du sett att de ska ha en open day i din stad/land så får du självklart svar fortare. Efter intervjuerna och du väntar på ditt ”golden call” kan det ta ca 3 veckor. Men även det kan variera.

Om man får jobbet och flyttar till Dubai, är det omöjligt att faila på sin examen? Eller klarar i princip alla kursen?

svar: Om du får jobbet och flyttar till Dubai så betyder det att du är en av de ynka två procenten som får jobbet. De som intervjuar dig tror att du har det som krävs för att kunna ge fantastisk service under ibland hemska omständigheter, hantera människor med olika religion, kultur och seder – instäng i en metalltub. Hantera nödsituationer då döden knackar på dörren, rädda liv. Dina kunskaper och färdigheter sätts på prov när du börjar Emirates Aviation College. Och det är långt ifrån alla som klarar utbildningen.

Tror du de avgör mer på utseende, leenden, figur och tänder för att få jobbet, än på vad du egentligen kan?

Svar: Nej, det är så många som vill ha jobbet så de har ”råd” att välja ut de som ”passar i mallen utseendemässigt”. Men år du inte kriterierna på de andra planen så tar de dig inte.

Jag är nervös över engelskan, hur vet man om man är tillräckligt duktig?

Svar: var inte nervös. Det som man lärde sig i skolan och gymnasiet klarar man sig på till en början. Det kommer vara lite svårt att förstå men man lär sig fort. Plus att du kommer göra ett engelska prov under intervjun, så klarar du inte det så vet du att du måste plugga lite på engelskan, sen kan du söka igen. LÅT INTE ENGELSKAN STOPPA DIG FRÅN ATT ANÖSKA!

Hur var dina första flygningar? var du nervös?

Svar: Ja men aboslut var jag nervös. men de två första flygningarna behövde jag bara observera, och man är så tränad från college att man vet vad man ska göra för det mesta. Det svåra är att hitta allt som du behöver, men det kommer man lära sig med tiden. Sedan att hantera kunder var nervöst, och det kan det vara än idag. Men man lär sig tekniker för att hantera svåra situationer.

Nu måste jag kila och operera ut min visdomstand…. önska mig lycka till.

Har ni fler frågor är det vara att fråga på! Kram!

 

Annonser

Författare: Amanda Fridolf

Jag är en 22 årig tjej från Stockholm som nu bestämt sig för att lämna tryggheten i Sverige och istället flytta till Dubai där jag kommer att jobba som flygvärdinna på Emirates Airlines. Jag är äventyrslysten och nyfiken på världen, och välkomnar mitt nya liv med öppna armar. I min blogg kommer du läsa om min vardag, uppgångar och nergångar, se vackra bilder och härligt mode, jag kommer även ge dig tips på de små guldkornen i världens alla hörn.

4 thoughts on “Frågor

 1. Uppskattar att du börjat skriva igen! 🙂

 2. Åker ner om 20 dagar och är jättenervös att inte klara utbildningen!! Hur svårt är det och vad är det som avgör om man klarar det eller inte? Ska man kunna alla flygplatskoder innan man kommer ner? Jag kan ej alla :/ fyfan vad nervös jag är!! Trodde det var ”självklart” att dom flesta klarar utbildnigen

 3. Hej Amanda!
  Jag tycker också att det är roligt att du börjat blogga mera!
  Har ingen direkt fråga men det skulle uppskattas om du ville skriva ett inlägg om hållbar make up som du använder/rekommenderar. Även tips på dofter skulle vara kul, det är min stora passion men inte alltid så lätt att hitta något man är lika nöjd med efter hemkomst som när man provade i butiken, något som säkert alla tjejer/kvinnor känner igen sig i.
  Allt gott, fly safe!

 4. Hej Amanda,
  Jag undrar vilka aktiviteter fick ni på din intervjun? Det är nämligen det som jag är mest orolig över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s